Виртуална кредитна карта: повече сигурност при плащания в интернет

виртуална кредитна карта

Когато изграждаме сайта си, ни се налага да закупуваме различни услуги и продукти – хостинг и домейн, както и евентуално при нужда някоя платена тема за WordPress или плъгин. Най-лесният и удобен начин за плащане в интернет е с кредитна или дебитна карта. Всички ние искаме да се предпазим максимално от възможни измами.

Виртуална кредитна карта
Виртуалната банкова карта дава допълнителна сигурност спрямо обикновена кредитна или дебитна карта при покупки в интернет.

Аз доскоро ползвах дебитна карта VISA Electron. С нея не съм имал никакви проблеми. Тя се приема по всякакви чуждестранни сайтове. Отскоро ползвам и една друга карта – Virtual VISA на ДСК. Виртуална кредитна карта всъщност не е най-точното понятие. Става дума за банкова карта, предназначена единствено за онлайн плащания. Получавате реална карта, която обаче няма магнитна лента за теглене от банкомат. Зарежда се с необходимата сума и след това се извършва плащането. Захранването с пари на картата става чрез онлайн банкиране. Картата се издава безплатно, но трябва да имате банкова сметка и регистрация за онлайн банкиране. Освен ДСК и други банки предлагат подобна карта, например ЦКБ и Пощенска банка. Попитайте в своята банка за допълнителна информация.

Предимството е, че с една виртуална банкова карта се създава допълнителна сигурност при покупки в интернет. Ако (да чукне на дърво!) номерът на картата бъде откраднат, ще изгубите само парите, които са заредени на картата. Ако зареждате само парите нужни за съответното плащане, винаги ще има много малка сума върху картата.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top
Scroll to Top