В тази стъпка ще откриеш как да се инсталира eдна WordPress тема.

Темата определя облика, визията на твоя сайт. Това включва цветове, шрифтове, разположение на текстове и изображения по страницата и въобще начина, по който е представена информацията. Едно от основните предимства на системите за управление на съдържание, вкл. и на WordPress, е че съдържанието (текстове, изображения и др. медия) е разделено от външния вид, т.е. дизайна на сайта. По този начин можеш лесно да промениш дизайна, без това да има отражение върху същинската информация, която представяш на своя сайт. Допълнителна подробна информация споделям в специална статия, посветена на WordPress темите.

 

http://youtu.be/Unm7bO3gVPI

 

WordPress тема

nekadaelesno.com е изграден на базата на темата Responsive.

Във видеото ползвам една много добра безплатна тема – Responsive. Ако решиш, можеш да ползваш вместо нея някоя друга висококачествена WordPress тема. Подходът е аналогичен. Разлика ще има единствено в настройването на главната страница, което е индивидуално за всяка тема.

Инсталиране на теми за WordPress

Има два начина за инсталация.

1) Ако става дума за безплатна тема от wordpress.org, просто я потърси. Това е по-лесният начин. Той е възможен единствено за темите, налични на  wordpress.org. В таблото на WordPress иди на Външен вид>Теми>Инсталиране на теми. Потърси своята тема по ключова дума или по предложените критерии. Ползвай само теми с добра оценка.

2) Ако си закупил темата или си я свалил от друго място, ще трябва да я инсталираш ръчно. За целта отиди на Външен вид>Теми>Инсталиране на теми>Качване. Избери .zip файла, който съдържа желаната тема. После кликни на “Инсталиране”.

 

 

Share This